Sfidarea supremă

 

Guvernul a aprobat ordonanțele de urgență ce privesc grațierea și modificarea codului penal.  Probabil e cel mai rușinos act emis de un Guvern după 1989. În miez de noapte, Guvernul a legiferat împotriva propriului popor și a aprobat ordonanța care îi scapă pe cei cu probleme penale din sistemul politic. O serie de foști și actuali demnitari vor scăpa de justiție în urma acestei hotărâri ale Guvernului.

Guvernul PSD-ALDE răstoarnă statul de drept, sfidând milioanele de români care își doresc o țară sigură, democratică, cu reguli precise pentru toți. Nimeni nu este mai presus de lege. E principiul în care credem cu toții.

Anii de muncă pentru construirea unui stat de drept, au fost anulați într-o singură seară.

Obținerea unui număr de voturi îți dă dreptul să guvernezi, dar nu-ți dă voie să faci orice. Cine și-ar fi imaginat că se pot da legi prin care un demnitar nu răspunde pentru o faptă care produce pagube de până în 200 000 de lei. Cine este dispus să voteze așa ceva?

Cum să ne aducem frații și prietenii din afara granițelor, care și-au căutat o viață mai bună când un guvern aruncă în derizoriu fundamentele statului de drept și pilonii democrației? Românii buni, indiferent unde se află, știu că toți suntem egali în fața legii. Acest principiu de bază este încălcat de către actuala putere.

Suntem datori să răspundem hotărât acestor fărădelegi.

România se află la o cumpănă. Trebuie să facem tot ce depinde noi pentru ca generațiile viitoare, copiii noștrii să crească și să trăiască într-o țară liberă, democratică și sigură.

Astăzi Guvernul și-a epuizat orice formă de încredere. Nu numai în fața celor care sunt în stradă, ci în fața milioanelor de români. Demisia e  singura decizie a actualului Guvern pentru a se restabili dreptatea și statul de drept.

Robert Sighiartău

Președinte PNL BN

Deputat in Parlamentul României

 

 

dragnea iordache

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *