Proiect pentru majorarea alocatiei de stat pentru copii

Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârste de până la 2 ani, ISR este 0,4, mai exact 200 lei. În ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și pentru liceeni de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea repezentând 84 lei.

Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. O astfel de sumă nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesarul de bani pe care un copil ar trebui să-l aibă. O astfel de sumă nu este în concordanță cu prioritățile naționale, care privesc integrarea, dreptatea și echitatea psiho-socială, prevenirea abandonului școlar, dar și o creștere a natalității în România.

Ținând cont de realitățile economice, propunem majorarea cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.

Link-uri utile

Copyright © 2021 Politic. All Rights Reserved.