În general suprataxarea nu a adus beneficii de niciun fel. Deşi pare simplu totul pentru actualul guvern, sunt necesare câteva observaţii. O măsură economică se ia în urma unor analize şi studii de impact şi se ia pe termen lung. Calculele se fac la nivelul întregii economii.

Şi un TVA mărit aduce bani mai mulţi la buget dar nu ştim pentru cât timp şi nu ştim câţi antreprenori vor rămâne pe piaţă în urma unei astfel de măsuri. Totodată ştim că preţurile vor urca automat şi viaţa ne va fi mai scumpă, deci dezavantajele pot fi mai mari şi mai multe.

Eu cred că pentru autostrăzi Guvernul ar trebui să utilizeze eficient banii europeni, creditele şi chiar bugetul anual alocat, fiindcă nici acei bani nu reuşesc să-i cheltuiască.

Nedreptatea generată de supraimpozitarea contractelor part-time, care a dus la pierderea de locuri de muncă, trebuie să înceteze.

Orice român are dreptul să lucreze cât doreşte şi cât poate în timpul unei zile, iar dacă lucrează două ore sau patru ore, contribuţiile trebuie achitate la nivelul celor două ore, respectiv celor patru ore.

Am depus la Camera Deputaţilor impreună cu colegii din PNL o inițiativă legislativă pentru a normaliza situaţia angajaţilor cu contracte part-time. Cine lucrează patru ore va plăti contribuţii aferente celor patru ore de muncă, cine lucrează două ore va plăti contribuţii pentru cele două ore. Toţi cei care fac parte din câmpul muncii trebuie să lucreze în condiţii de competitivitate economică, fără supraimpozitare şi fără suprataxare pe muncă.

Avem printre cele mai mari taxe pe angajaţi din întreaga UE şi un mediu fiscal neprietenos, ceea ce ne face mai puţin atractivi pentru investitori, fie ei români sau din afara ţării. România are nevoie urgentă de crearea de noi locuri de muncă pentru a avea o dezvoltare durabilă bazată pe o economie internă puternică.