Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocațiile pentru copii. Astfel, în ceea ce privește copiii cu vârste de până la 2 ani, ISR este 0,4, mai exact 200 lei. În ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, dar și pentru liceeni de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea repezentând 84 lei.

Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. O astfel de sumă nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesarul de bani pe care un copil ar trebui să-l aibă. O astfel de sumă nu este în concordanță cu prioritățile naționale, care privesc integrarea, dreptatea și echitatea psiho-socială, prevenirea abandonului școlar, dar și o creștere a natalității în România.

Ținând cont de realitățile economice, propunem majorarea cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.

Propune proiect

[contact-form-7 id="2549" title="Sugestie proiect de lege"]