Discurs susținut la Școala de iarnă a Tineretului Național Liberal

Memorialul de la Sighet este o școală a valorilor pentru generațiile care s-au născut după 1989. Este educația memoriei bazată pe valorile și principiile celor pe care comuniștii au vrut să-i extermine. Este vorba despre elita României. Pentru că la Sighet au adus în pușcărie o parte a elitelor țării, cu program de distrugere fizică și psihică.

De ce voiau să distrugă elitele, clericii, oamenii de cultură, politicienii? Pentru că voiau să distrugă centrii spirituali și morali ai națiunii și să subjuge mai ușor România, să impună mai ușor utopia ucigașă a dictaturii proletariatului, de fapt dictatura unei clici de ucigași, canalii, proști și pierde-vară. Caracterele au fost ucise ca să le ia locul.

Care sunt învățăturile Memorialului de la Sighet pentru România de azi?
a) Refacerea la vârf a națiunii înseamnă refacerea elitelor ei. Iar asta înseamnă refacerea corpului de valori morale, creștine, culturale și naționale pe care s-a format floarea națiunii. Fără valori autentice nu avem elite autentice. Nu avem caractere.  
b) Cea mai mare problemă  a clasei politice de astăzi este lipsa caracterelor, în România și nu numai, oamenii care nu cred cu adevărat decât în mica învârteală politică, în câștigul facil de imagine.
c) Comparați-i cu Maniu, cu cardinalul Hossu, cu toate marile caractere aruncate de comuniști în temința de la Sighet. Maniu, Hossu și toți cei care au suferit aici la Sighet sunt mult mai actuali și mai benefici astăzi pentru România. Sunt adevăratele modele și repere morale ale României secolului 21.
d) Memorialul de la Sighet este vaccinul moral împotriva oricărei noi forme de totalitarism, de neomarxism. Memorialul este cea mai bună și vie formă de combatere a relativismului moral care încurajează totalitarismele stângiste și de orice fel.
e) Cine a urmat cu folos școala memoriei și a valorilor de la Sighet știe că orice formă de recuperare a lui Marx, oricât de tentant ambalată și prezentată, este toxică, mincinoasă și periculoasă.  

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *